Dinsdag 21 Mei. Corte.

Ik twijwel wat over waar heen te gaan. Kust of binnenland. Tijdens het ontbijt kijk ik wat op de kaart. Ik zie dan een weggetje gemarkeerd als “slechte weg/gevaarlijk”, richting Corte, wat ik ook nog wel wilde zien. Dat maakt de keuze dus makkelijk.

Op weg er naar toe zie ik weer een bordje “Strand” bij een weggetje dat nergens heen lijkt te gaan. Maar goed dat ik de motor niet gewassen heb gisteren.     Het water werd hier rechtdoor wel wat te veel…

Er kwam nog een nieuwsgierige koe aangestruind, die mijn motor uitgebreid stond te bestuderen.

Dan verder. De weg is erg bochtig, ik rij 30/40, soms wel 50 km/h. Schiet niet op, maar het is wel erg mooi. Langs de weg ook overal bloemen, geel, paars, rood. Af en toe een dorpje met oude mensjes. Ik knik vriendelijk. Ik weet hoe ze hier op verkeersborden schieten.

In de dorpjes ook borden met “pas op voor spelende kinderen”, met daaronder een plaatje van kinderen op roschaatsen of zo. Ik weet het niet, maar de wegen zijn hier zo steil, dat als je je kind op rolschaatsen zet je meteen het wereldsnelheidsrecord verbreekt.

Dan zijn we er.

Haarspeldbochten stellen niet zo veel voor, en de weg blijkt niet zo slecht. Alleen diepe afgronden. Als je hier even de weg mist, dan mis je een tijdje van alles, totdat je behoorlijk stuk lager weer wat rotsen raakt. Dus om van het uitzicht te genieten gewoon af en toe stoppen (niet te dicht langs de kant).

De volgende weg die ik uitgezocht heb gaat door het nationaal park. Met uitzicht op besneeuwde bergtoppen.

Voorzichtig door de bochten, het is steeds weer een verrassing wat je daar tegenkomt. Een mooi dekentje van dennenappels, halve bomen, omlaag gestorte stukken rots, vliegen die je helm en je oor in willen, koeiestront, of de koeien zelf.

Ik rij nog langs wat skiliften, en kom later weer bij verkeersbordagressie.

 

Eenmaal het park uit worden de wegen iets rechter. Relatief dan, dit is de “snelweg” die ik pak. Ik kan weer gas geven. En ik weet dat het niet zo is, maar het lijkt toch echt of de motor er ook plezier in heeft weer eens wat gang te maken.

 

Bij Corte een camping gevonden. Even het stadje in gewandeld. Al dat sturen in schijnbaar toch vermoeiend geweest, want bij een biertje op een terras moet ik moeite doen om niet ter plekke in slaap te vallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *