Donderdag 23 Mei. Calvi

Dag een beetje de stadje verkend. Strand. Haven. Terrasje. Dorpje. Kop verbrand. 

Bij het loket van Corsica Ferries gevraagd of ze mijn ticket wilde printen, heb geen printer op de motor. Wilden ze uiteraard wel doen. Boekingsnummer had ik alvast op een papiertje geschreven. Om vertalingsproblemen te voorkomen.

Dan komt de boot en mogen we er op.

Nadat eerst alle campers en caravans er met de grootste moeite af zijn. De uitrit van de boot is een beetje steil, dus er schraapt het nodige over de grond.

De boot schommelt wat. Leuk. Ik kies het bed in de lengterichting, want van links naar rechts schommelen is beter dan boven/onder. Logisch?

Het maakt allemaal niets uit. Al snel begint de boot wat te piepen en kraken. Stampen. Rammelen. Mijn kastdeur klapt steed open, dus die blokkeer ik met motorlaarzen en rugzak. Overal rammelt er van alles. Je voelt de boot omhoog gaan, en bij het omlaag gaan voelt het alsof ik van het bed los kom. Dan komt er een knal en schudt alles. Dit zo’n beetje de hele nacht door.

Of van die  golven die schuin gaan, waar je overheen rolt. Dacht even een tabletje tegen zeeziekte te gaan halen bij de receptie. Maar denk niet dat ik dat gehaald had…

Zit je dan met een stoer vaarbewijs.

Weinig of niet geslapen.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *