Vrijdag 24 mei. Van de boot.

Eenmaal brak uit mijn hut bleek de vloerbedekking in de gangen en bij de receptie op bepaalde plaatsen wat nat. Mensen die wat meer problemen hadden gehad met het bewegen van de boot? Ook het winkeltje was een ravage. Het rekje met snoepzakjes was omgevallen, en de vloer lag vol met stickers en andere souveniers.

Ook in de schappen met wijn flessen lag het meeste op de kant, enkele stuk. Wat opruimwerk was daar dus nodig.

Gelukig hadden ze de motoren met twee lompe scheepstouwen vastgeknoopt. Lekker voor je lak. Maar hij stond in ieder geval nog wel.

Snel Nice uit, navigatie richting Monaco gezet. Omdat het dit weekend formule 1 is, de nodige straten afgezet. Maar naar wat dwalen kon ik mooi tussen het scootervolk voor het postkantoor parkeren.

Aan de andere kant van de straat het Monacoanieese strand.

En de boten van de arme sloebers die het havengeld niet kunnen betalen.

Nog even gekeken of ik illegaal een plaatsje kon bemachtigen om de vrije training te kijken, maar ze hadden alles wel erg goed afgesloten. Geen formule 1 voor Nico dus.

Dan maar even Ferrari’s, Lamborghini’s en Maserati’s bekijken bij de plaatselijke autoboeren.

En over de huizenprijzen mag in Nederland ook niemand meer klagen.

 

Plan voor vandaag. Maar eens de kaart bestuderen. Tende. Da’s een plaatsje waar ik denk ik in de toekomst nog wel eens kom. Kan ik net zo goed even verkenningstocht doen. Niet veel te zien. Nog wel een lokale bewoner die me tijdens mijn drink/eetpauze nog even kwam groeten. Hij had altijd bij de douane gewerkt, was nu met pensioen, en volgens mij verveelde hij zich.

Verder crossen. Totdat de motor opeens een beetje raar stuurt. Nou ja, kan. Volgende bocht weer. En toen was rechtdoor ook raar. Lekke band. Even kijken of ik terug kan strompelen naar Piemonte Limone, daar zaten wat garages/tankstations. Lukt niet echt en het weggetje is me ook te gevaarlijk om zo langzaam overheen te rijden.

Nu heb ik, ondanks dat de motor uit garantie is, nog wel zo’n BMW service card. Die eens bellen of ze willen helpen met lekke banden.
Na het beantwoorden van de standaard vragen “Is het een leasemotor”, “Bent u op zakenreis.

Of: “Wat is uw bedoelde bestemming voor vandaag”
– Die heb ik niet.
“Waar wilde u heen dan, naar welke plaats?”
– Weet ik niet. Ik rij gewoon totdat ik het niet meer leuk vind.
“Oh.. Ok.”

Ja wat ga je dan invullen in je antwoordvakje?

Maar goed, de hulp is er snel, en het is weer allemaal prima geregeld.

Wel grappig, bij het instappen vraag hij of ik geen tassen van de motor wil halen. Dat ze er niet af vallen of zo.
Nou da’s de afgelopen paar duizend kilometer ook niet gebeurd, dus zal wel goedkomen toch?

Hij rijdt wel heel netjes en voorzichtig, dat vind ik dan wel weer geschikt. Ik wordt afgezet bij een bandenboer. Kost me 30 euro voor een nieuwe binnenband, inclusief er in leggen. Ik klaag niet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *