Maandag 27 mei. Home.

Plan is naar de Gotthard, daar nufenenpas furka pas, en alle passen die ik kan vinden. Rustig binnendoor Schwarzwald in. En dag daarop naar huis.

Eerst maar eens bij de receptie vragen of ze internet hebben. Ja kost geld. Oh, wil alleen weten of de Gotthard pas open is.
Hij kijkt even. “Ja die is open”. Mooi. Over de snelwegen naar de pas. Nou, is dus NIET open! Grmbl *!#$. Volgens mij zelfs meer sneeuw dan op de heenweg.

Door de tunnel dus weer.

Ik laat de navigatie de weg naar huis berekenen. Dat moet ook te doen zijn. Snelwegen gepakt naar NL. Onderweg nog een uurtje staan praten met een Engelse en Amerikaanse motorrijder bij een tankstation. Veel snelweg gereden dus. Met ieder uur even een stop is het wel te doen, maar leuk is anders. En ondanks dat iedereen klaagde over het weer in NL toch helemaal droog thuis gekomen.

En jullie mogen me best bedanken voor alle doodgereden muggen. Nooit een witte motor kopen trouwens, in kleur is het best ranzig.

Eindconclusie.

Corsica is mooi. Iets later in het seizoen gaan. Wat meer reserve geld meenemen voor als de pinautomaten het eens niet doen. Band leren plakken? Bedenken wat ik met de koffers doe, is toch wel breed. Misschien kan ik wat minder pakken zodat ik met tassen af kan, en ook met bagage wat makkelijker kan crossen. E-reader is ideaal. Laptop kan thuisblijven aangezien ik geen kaarten hoef te wisselen op de navigatie. Navigatie deed het prima. Kijken of ik het waypointbestand met alle campings in Europa nog kan vinden. Ruitje wat ik heb gekocht monteren en kijken of dat iets meer rust geeft op snelweg. Denk dat ik dat de volgende trip ga testen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *